Thaise curry van pompoen, sperzieboontjes en taugé

Thaise curry

Thaise curry van pompoen, sperzieboontjes en taugé

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
550 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 1 kleine pompoen, geschild en in stukjes
  • 250 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • 1 theelepel suiker
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 250 g taugé
  • 1 bosje verse koriander, grof gesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de kokosmelk, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken. Schenk 200 ml water erbij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de pompoen afgedekt op laag vuur 15 min. pruttelen. Voeg de laatste 5 min. de sperzieboontjes toe. Breng op smaak met de suiker en het limoensap.
  3. Schep vlak voor het serveren de taugé erdoor en bestrooi met de koriander.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de curry.

Tip: Mag het spicy? Voeg een in dunne reepjes gesneden rode peper toe.

Bevat p.p.:
550 kcal – 13 g eiwit – 22 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten