Pittige Thaise rijstsalade met groene asperges

Pittige Thaise rijstsalade

Pittige Thaise rijstsalade met groene asperges

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
325 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 200 g peultjes
  • 100 g groene aspergetips
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 blik maïskolfjes, uitgelekt
  • 1 rode ui, gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Kook de peultjes 4 min. en voeg de laatste min. de aspergetips toe. Giet af en laat afkoelen.
  3. Maak een dressing van de gembersiroop, azijn, knoflook en chilipoeder.
  4. Meng de rijst met de peultjes, asperges, maïs en ui en schenk de dressing erover. Schep voorzichtig om.

Tip: Meng er een blokjes mango door.

Bevat p.p.:
325 kcal – 7 g eiwit – 1 g vet – 72 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten