Pittige Thaise rijst met gehakt

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 rode of groene peper
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 - 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 - 3 eetlepels vissaus
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 - 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen. Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Snijd een kwart peper in dunne reepjes en hak de rest fijn.
  2. Verwarm de olie fruit de ui met de gehakte peper zachtjes glazig. Roer de currypasta erdoor en bak even door. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul.
  3. Voeg lepel voor lepel de rijst toe en roerbak tot de rijst goed gemengd is met de overige ingrediënten.
  4. Voeg al roerend de eieren toe en blijf roeren tot de eieren stollen. Sprenkel de vissaus erover en warm alles al omscheppend nog 1 min.
  5. Schep de rijst met gehakt in diepe borden en bestrooi met de bosui, koriander en peperreepjes.

Tip: Serveer met roergebakken spinazie of paksoi.

Bevat p.p.: 2605 kJ / 620 kcal, 26 g eiwit, 29 g vet waarvan 10 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten