Indische groentestoof met kerrie-eieren

Indische groentestoof

Indische groentestoof met kerrie-eieren

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
697 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 800 g Chinese groentemix (of nasi/bami groenten)
  • 6 eieren
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 bakje boemboe sajoer groenten
  • 200 ml kokosmelk
  • bakolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 - 2 eetlepels tarwebloem
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

  1. Kook de Lassie Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken en pel ze.
  2. Verhit een scheutje olie en roerbak de groentemix op hoog vuur 1 min. Voeg de boemboe, kokosmelk en ca. 50 ml water toe, breng al roerend aan de kook en stoof de groente afgedekt ca. 12 min.
  3. Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, wrijf ze in met kerriepoeder en wentel ze door bloem. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de eieren al omwentelend mooi goudbruin. Halveer ze.
  4. Schep de seroendeng door de pandanrijst. Serveer de sajoer van groente met de kerrie-eieren en rijst.

Tip: Hou je van pit? Voeg naar smaak een schepje sambal toe aan de groentestoof.

Bevat p.p.: 697 kcal –20 g eiwit – 31 g vet – 66 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten