Spaanse rijst

Spaanse rijst met chorizo en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
695 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 250 g chorizoworst, zonder vel, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook300 g Lassie Paellarijst
  • 900 ml kippenbouillon met hierin 1 buisje saffraandraadjes
  • 1 kleine courgette in blokjes
  • 1 puntpaprika in blokjes
  • 1 Spaanse peper, zonder zaad, fijn gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el zwarte olijven
  • 5 el peterselie, fijngehakt
  • citroensap

Optioneel;

  • 100 g grote, gekookte garnalen
  • 100 g gekookte mosselen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie en bak hierin de worst, ui en knoflook kort.
  2. Meng de rijst erdoor. Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel afgedekt in 15 min. zachtjes koken, roer af en toe door.
  3. Verhit intussen 2 el olie in een andere pan en bak de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en paprikapoeder 5 min.
  4. Roer, als de rijst 15 min. gekookt heeft, de gebakken groenten er voorzichtig door en laat het gerecht nog 5-7 min. zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht afgedekt 5 min. staan.
  6. Breng op smaak met zout en citroensap en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.

Tip: Voeg voor een extra rijke schotel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.

Bevat p.p: 695 kcal, 22 gr eiwit, 28 gr vet, 87 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Paella rijst

Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!

Bekijk product

Ontdek onze recepten