Paprika gevuld met noten-rozijnenrijst

Paprika gevuld

Paprika gevuld met noten-rozijnenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
663 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 blik kikkererwten, vocht opgevangen
  • 300 g feta, in kleine blokjes
  • eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 75 g rozijnen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s door de steel, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg ze op de bakplaat. Fruit de ui in 1 eetlepel olie 4 min., voeg de knoflook en de shoarmakruiden toe en roerbak nog 1 min. Meng de kikkererwten, feta en munt erdoor en vul de paprika’s hiermee. Bedruppel ze met het vocht van de kikkererwten en 1 theelepel olijfolie. Bak de paprika’s 15 min. in de oven.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en schep de rozijnen erdoor. Laat de rijst nog 10 min. staan met het deksel op de pan.
  3. Serveer de paprika’s met de noten-rozijnenrijst en garneer ze met de munt.

Bevat p.p.: 663 kcal – 24 g eiwit – .33 g vet – 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst is een melange van rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Hierdoor heeft de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten