Notenrijstsalade met avocado en meloen

Notenrijstsalade

Notenrijstsalade met avocado en meloen

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
661 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • ½ limoen, uitgeperst
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rijpe avocado
  • ½ meloen (bij voorkeur Cantaloup)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 200 g jonge kaas, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep het in een wijde kom en laat onder af en toe omroeren snel afkoelen.
  2. Strooi het sesamzaad in een droge koekenpan en rooster het op laag vuur al omschuddend goudbruin. Laat afkoelen. Wrijf de mangochutney door een zeef fijn. Klop een dressing van de chutney, limoensap, gembersiroop en olie.
  3. Halveer de avocado’s en neem met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd ze in smalle plakjes. Snijd ook de meloen in smalle plakjes. Meng het fruit alvast met de helft van de dressing. Meng de notenrijst met de paprika, kaas en de rest van de dressing. Verdeel de salade over de borden, schik de avocado en meloen er dakpansgewijs op en strooi het sesamzaad erover.

Bevat p.p.: 661 kcal – 21 g eiwit – 40 g vet – 50 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst is een melange van rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Hierdoor heeft de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten