Indiase kipcurry met notenrijst

Indiase kipcurry

Indiase kipcurry met notenrijst

Personen:
3
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
645 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275g Lassie Notenrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 400 g kippendijfilet
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 75 g amandelen
  • 150 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie, voeg de currypasta toe en bak 1 min. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles afgedekt 15 min. garen.
  3. Hak de amandelen zo fijn mogelijk of maal ze in de keukenmachine. Voeg ze met de yoghurt aan de kip toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de rijst over 3 borden en serveer met de kip.

Tip: Bestrooi met extra amandelen en verse koriander.

Bevat p.p.:
645 kcal – 37 g eiwit – 33 g vet – 50 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst is een melange van rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Hierdoor heeft de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten