Ingrediënten

  • 250 g groene asperges
  • 100 g tofu
  • 1½ el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 kleine rode ui, in partjes
  • 1 kleine teen knoflook, in dunne plakjes
  • sap van ½ limoen
  • 1 bakje Lassie Minuutje Zilvervliesrijst
  • ½ el zwart en/of wit sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de asperges tot aan de kopjes schuin in plakjes.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een wok en bak de blokjes tofu rondom knapperig.
  3. Sprenkel 1 eetlepel sojasaus over de tofu en bak de blokjes nog 1 minuut. Zet apart.
  4. Voeg ½ eetlepel sesamolie aan het bakvet toe en roerbak de ui, knoflook en aspergestukjes en -kopjes 2 min. Sprenkel er 2 eetlepels water en 1 eetlepel sojasaus en limoensap over en roerbak de asperges in nog 2 - 3 min. beetgaar.
  5. Bereid intussen het Minuutje Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Keer de rijst boven een kom en verdeel de aspergeroerbak eromheen. Verdeel de tofu erover en bestrooi het geheel met sesamzaad.

Tip: Ook lekker met haricots verts in plaats van asperges. Snijd deze dan in grove stukjes.


Bevat p.p: 665 kcal 25 g eiwit, 35 g vet waarvan 7 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Zilvervliesrijst

Minuutje Zilvervliesrijst

Lassie Zilvervliesrijst Minuutje combineert al het goede van zilvervliesrijst met ultiem gemak: klaar na slechts 1 minuut in de magnetron. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.

Ontdek onze recepten