Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Paprikabonensalsa

Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Personen:
1
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 bosuitjes, in grove stukken
  • 1 kleine rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine oranje puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine gele puntpaprika, in reepjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel verse oregano, grof gehakt
  • 160 g rode kidneybonen
  • 100 ml tomatensap
  • 1 bakje Lassie Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de bosui en paprikareepjes 2 - 3 min.
  2. Strooi er paprikapoeder, komijn en ½ eetlepel oregano over en schep de kidneybonen met vocht en tomatensap erdoor. Voeg zout en peper toe. Breng al omscheppend aan de kook en laat 2 - 3 min. zachtjes pruttelen.
  3. Bereid intussen het Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Keer de rijst boven een bord en verdeel de paprikabonensalsa eromheen. Strooi er nog wat oregano over.

Tip: Deze kleurige puntpaprika’s zijn vaak samen in 1 verpakking te koop. Je kunt ook voor 1 kleur paprika kiezen.


Bevat p.p: 610 kcal, 20 g eiwit, 22 g vet waarvan 2 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 24 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én 4 granen

Minuutje Zilvervliesrijst + Quinoa én 4 granen

Lassie Minuutje; twee handige portieverpakkingen met voorgekookte rijst die na slechts 1 minuut in de magnetron een snelle basis vormt voor een lekker gerecht. Lukt altijd en lekker snel op je bord!

Bekijk product

Ontdek onze recepten