Zalm met venkel en zeekraal

Zalm

Zalm met venkel en zeekraal

Personen:
1
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 stuk zalmfilet van 150 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ venkel, in dunne reepjes
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 50 ml (versgeperst) sinaasappelsap
  • 1 bakje Lassie Minuutje Toverrijst
  • 75 g zeekraal

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in 3 gelijke stukken. Wrijf ze in met zout en peper en bestrijk dun met olijfolie. Rooster de stukken zalm in een hete grillpan in 4 - 5 min. mooi bruin en van binnen net gaar.
  2. Verwarm de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de sjalot, venkel en tomaatjes 1 min. Schenk het sinaasappelsap erbij en roerbak nog 2 min.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zeekraal door het venkelmengsel en verwarm alles nog 1 min.
  4. Keer de rijst boven een bord en verdeel de venkel met zeekraal eromheen. Leg de stukken zalm op de groenten.

Tip: Dit recept is ook lekker met kabeljauw of verse makreel.


Bevat p.p: 720 kcal, 38 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Toverrijst

Minuutje Toverrijst

Lassie Minuutje Toverrijst; twee handige portieverpakkingen met voorgekookte rijst die na slechts 1 minuut in de magnetron een snelle basis vormt voor een lekker gerecht. Lukt altijd en lekker snel op je bord!

Bekijk product

Ontdek onze recepten