Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meergranenrijst
  • 4 el (sesam)olie
  • 2 stuks Shanghai paksoi (of 1 gewone paksoi), grof gesneden
  • 250 g taugé
  • 2 el (zwart) sesamzaad
  • 2 el ketjap
  • 1 el gehakte gember (potje 100 g)
  • 4 eieren

Optioneel

  • 150 g julienne wortel (zakje)
  • 4 el srirachasaus

Bereidingswijze

  1. Kook de meergranenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de paksoi toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de taugé, het sesamzaad, de ketjap en gember toe. Bak samen nog 5 minuten op hoog vuur.
  3. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een koekenpan, breek de eitjes boven de pan en bak 4 eitjes naar wens.
  4. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de groenten ernaast en leg de eitjes erop. Bestrooi met extra sesamzaadjes.

Tip: Voeg wortelreepjes toe tijdens het bakken van de paksoi voor extra groente. Drizzle voor een pittige smaak op het laatste moment de srirachasaus erover.

Bevat p.p.: 515 kcal. 17 g eiwit, 23 g vet waarvan 4 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Meergranenrijst

Meergranenrijst

De verschillende rijstsoorten en granen van Lassie Meergranenrijst geven je gerecht een volle en nootachtige smaak. Een heerlijke basis voor een stevig gerecht!

Ontdek onze recepten