Kabeljauw met zoete aardappel

Kabeljauw

Kabeljauw met zoete aardappel

Personen:
3
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
780 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meergranenrijst
  • 40 g boter
  • 1 rode ui, in ringen
  • 500 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de boter en fruit de ui 3 min. Voeg de aardappel toe en bak in 6 min. gaar. Verhit intussen in een andere pan de olie en bak de champignons 3 min. Meng met de zoete aardappel.
  3. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege.
  4. Meng de rijst met de zoete aardappel en verdeel over 3 borden. Serveer met de kabeljauw en bestrooi met de peterselie.


Tip: Lekker met een groene salade.

Bevat p.p.:
730 kcal – 37 g eiwit – 18 g vet – 105 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Meergranenrijst

Meergranenrijst

Meergranenrijst is een mix van verschillende rijstsoorten en granen. Hierdoor heeft de rijst een volle en nootachtige smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten