Bief Stroganoff

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meergranenrijst
  • 400 g biefstuk, in puntjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 g boter
  • 3 kleine uitjes of sjalotjes, in partjes
  • 250 g kastanjechampignons, in dikke plakje
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 1 flesje halfvette kookroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ runderbouillonblokje
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schep de biefstukpuntjes om met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de helft van de boter en roerbak de helft van de biefstukpuntjes op hoog vuur mooi bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Verhit de rest van de boter en roerbak hierin de rest van de biefstukpuntjes bruin. Schep ook deze uit de pan. Roerbak op middelhoog vuur in het bakvet de uitjes ca. 4 min., schep ze bij de biefstukpuntjes. Roerbak de champignons 5 min. Bestrooi op het laatst met de dragon.
  3. Roer intussen de kookroom los met mosterd en 75 ml warm water, voeg het toe bij de paddenstoelen, verkruimel het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Schep de biefstukpuntjes en uitjes in de saus en warm het gerecht ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Schep de rijst op de borden, schep de bief stroganoff erbij.

Tip: Geef er een groene groente van het seizoen bij, bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli of spruitjes.

Bevat p.p.:
603 kcal – 34 g eiwit – 30 g vet – 50 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Meergranenrijst

Meergranenrijst

Meergranenrijst is een mix van verschillende rijstsoorten en granen. Hierdoor heeft de rijst een volle en nootachtige smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten