Aubergine met hazelnootrijst en feta

Aubergine

Aubergine met hazelnootrijst en feta

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + 25 - 30 minuten in de oven
Voedingswaarde:
565 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 pak Lassie Meergranenrijst (275 g)
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 g gezouten geroosterde hazelnoten
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 200 g feta, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Halveer de aubergines in de lengte en hol ze met een puntige lepel tot op 1 cm van de wand uit. Bestrooi de helften met wat zout en laat ze 10 min. liggen. Hak het vruchtvlees fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en fijngesneden aubergine al omscheppend tot ze zachter worden. Schep de ras el hanout en meergranenrijst erdoor en bak 1 - 2 min. tot de rijstkorrels rondom glimmen. Schenk er 400 ml bouillon bij en kook afgedekt in 12 - 15 min. zachtjes gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof en schep ze met peterselie en de helft van de feta door de rijst. Vul de aubergines hoog op met de rijst, druk aan en zet ze in de braadslede. Schenk de resterende bouillon op de bodem en verdeel de resterende feta over de aubergines.
  4. Schuif de braadslede net onder het midden in de oven en bak de aubergines in 25 - 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse tomatensalade.

Tip: Deze meergranenrijst is ook lekker als bijgerecht.

Bevat p.p: 565 kcal, 19 g eiwit, 28 g vet waarvan 11 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Meergranenrijst

Meergranenrijst

Meergranenrijst is een mix van verschillende rijstsoorten en granen. Hierdoor heeft de rijst een volle en nootachtige smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten