Meer Zadenrijst met

miso-paddenstoelen en sesam

Personen:
3-4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
550 kcal
671 Meerzadenrijst Meerzadenrijst miso paddenstoelen sesam

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Meer Zadenrijst (275 g)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 2 el misopasta
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el sojasaus
  • 1-2 tl (geroosterde) sesamolie
  • 1 bosui
  • 1 el sesamzaad

Optioneel:

  • 2 limoenen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Veeg de champignons en de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de paddenstoelen of scheur in reepjes.
  3. Verhit in een wok de olie. Bak de paprika 3 min. al omscheppend. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Roer intussen in een kommetje de misopasta met de rijstazijn en de sojasaus glad.
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak voorzichtig 1 min. mee. Schenk het misomengsel in de wok en verwarm nog 1 min. Snijd de bosui in ringetjes.
  5. Breng de miso-paddenstoelen op smaak met de sesamolie en peper.
  6. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met de bosui en sesamzaad.

Tip: Serveer met partjes limoen.

Bevat p.p.: 550 kcal, 18 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 11 g vezels

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Zaden Rijst tekst wit
Meer Zadenrijst

De zachte smaak van rijst gaat perfect samen met de heerlijke bite van zaden. De rijst is heerlijk als bijgerecht, maar ook ideaal als basis voor een smakelijke salade of eenpansgerecht. Meer ingrediënten, meer smaak!