Libanese linzensoep met spinazie

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 theelepes gemalen koriander
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie kortkokende linzen voor soep
  • 1½ liter groentebouillon
  • 50 g pijnboompitten
  • 300 g panklare spinazie
  • 15 g verse koriander, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • staafmixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook glazig. Schep de helft van de knoflook in een schaaltje en roer er zeezout en gemalen koriander door. Zet apart.
  2. Voeg de ui toe aan de knoflook in de pan en fruit glazig. Roer de linzen erdoor en schenk de bouillon erbij. Kook de linzen in 8 minuten gaar.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en houd apart.
  4. Voeg de spinazie en verse koriander toe aan de soep als de linzen gaar zijn. Laat de blaadjes al roerend slinken. Voeg naar smaak citroensap, zout en versgemalen peper toe.
  5. Pureer de linzensoep met de staafmixer tot een gladde licht gebonden soep. Schep de soep in wijde kommen met het knoflookmengsel in het midden. Strooi de pijnboompitten in de soep.

Tip: Serveer deze linzensoep als hoofdgerecht met Turks brood erbij. Ook heerlijk op een gure dag of na een lange wandeling.

Bevat p.p: 470 kcal, 22 g eiwit, 21 g vet waarvan 3 g verzadigd, 41 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende Linzen voor soep

Kortkokende Linzen voor soep

Linzen zijn de ideale basis voor een heerlijke en voedzame kom soep. En nu ook supersnel gemaakt, want met deze kortkokende linzen zet je in minder dan een half uur een dampende soep op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten