Indiase linzensoep met aubergine

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel Madras kerriepoeder
  • 300 g Lassie Kortkokende linzen voor soep
  • 250 g tomaten, in stukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • ¾ - 1 liter groentebouillon
  • optioneel: 50 g geraspte kokos
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met wat zout en laat 10 min. liggen.
  2. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de blokjes aubergine droog, schep ze door het uienmengsel en bak ze rondom lichtbruin.
  3. Strooi de kerriepoeder over de aubergine en schep alles door. Schep de linzen en de tomaten erdoor en bak alles zachtjes nog 1 - 2 min.
  4. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Kook de linzen in 8 - 10 min. zachtjes gaar. Verdun de soep zo nodig.
  5. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi de linzensoep met de kokos en koriander.

Tip: Garneer de soep met plakken verse mango en bananenchips. Geef er naanbrood of versgebakken pappadums bij.

Bevat p.p: 665 kcal, 21 g eiwit, 40 g vet waarvan 27 g verzadigd, 48 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende Linzen voor soep

Kortkokende Linzen voor soep

Linzen zijn de ideale basis voor een heerlijke en voedzame kom soep. En nu ook supersnel gemaakt, want met deze kortkokende linzen zet je in minder dan een half uur een dampende soep op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten