Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 300 g Lassie Kortkokende linzen voor soep
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1½ liter vleesbouillon
  • 3 tomaten
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 100 g pekelvlees, in brede repen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de linzen en de mosterd erdoor en bak al roerend nog 2 min. Schenk 1¼ liter bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Kook de linzen 8 min. zachtjes bijna gaar.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Roer de wortel, prei, bleekselderij en tomaat door de soep en kook nog 4 - 6 min. Verdun de soep zo nodig met nog een scheut bouillon. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de linzensoep in diepe borden en leg de repen pekelvlees in het midden. Bestrooi met de peterselie.

Tip: Bak de repen pekelvlees in een koekenpan met een beetje boter voordat je ze in de soep legt.

Bevat p.p: 425 kcal, 26 g eiwit, 11 g vet waarvan 5 g verzadigd, 48 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Ontdek onze recepten