Snelle erwtensoep

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g varkensreepjes naturel
  • 500 g erwtensoepgroenten
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes
  • 1 pak Lassie Kortkokende groene spliterwten (300 g)
  • 1½ liter vleesbouillon
  • 1 rookworst (250-275 g), in plakjes
  • 40 g bladselderij, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en roerbak de varkensreepjes 2 min. Schep de soepgroenten, bleekselderij en spliterwten erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 15 - 20 min. zachtjes koken tot de erwten gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep bindt. Pureer de erwten eventueel nog met een stamper.
  3. Voeg de plakjes rookworst en de helft van de bladselderij toe. Warm de erwtensoep nog even zachtjes door en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de erwtensoep in wijde kommen en garneer met de overige bladselderij en bosui.

Tip: Serveer de erwtensoep met geroosterde rookworst. Snijd hiervoor de rookworst schuin in plakken en rooster ze in een hete grillpan tot er bruine strepen ontstaan.

Tip: Lekker bij de soep: roggebrood, mosterd en katenspek.

Bevat p.p: 735 kcal, 53 g eiwit, 35 g vet waarvan 11 g verzadigd, 45 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende groene spliterwten

Kortkokende groene spliterwten

Zelf erwtensoep maken vergt een flinke
portie geduld. Met deze kortkokende groene spliterwten staat jouw huisgemaakte erwtensoep binnen een half uur al op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten