Erwtensoep met vega rookworst

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij (ca. 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g prei, in ringen
  • 1 pak Lassie Kortkokende groene spliterwten (300 g)
  • 3 groentebouillon
  • 20 g verse peterselie, fijngehakt
  • 20 g bladselderij, fijngehakt
  • 200 g vegetarische rookworst, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm. Snijd de schil eraf en snijd de plakken in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de knolselderij en prei al omscheppend 2 min. zachtjes aan. Schep de spliterwten erdoor en bak al omscheppend 1 minuut.
  3. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 1½ liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 - 20 min. zachtjes koken tot de erwten gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep bindt.
  4. Voeg de peterselie en selderij toe en pureer de erwtensoep naar wens met de staafmixer. Roer de plakjes worst erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de erwtensoep nog even zachtjes door. Lekker met stoer volkorenbrood.

Tip: Vervang de vegetarische rookworst door een verrassende topping: serveer de erwtensoep in wijde kommen en verdeel in het midden een flinke pluk worteljulienne met kleine blokjes feta en wat gehakte peterselie.

Tip: Vervang de vegetarische worst door gewone rookworst.

Bevat p.p: 530 kcal, 29 g eiwit, 21 g vet waarvan 3 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 18 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende groene spliterwten

Kortkokende groene spliterwten

Zelf erwtensoep maken vergt een flinke
portie geduld. Met deze kortkokende groene spliterwten staat jouw huisgemaakte erwtensoep binnen een half uur al op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten