Spaanse Erwtensoep

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 chorizoworst (250 g), in plakjes
  • 1 ui, in partjes
  • 1 prei, in ringen
  • 300 g winterwortel, in plakken van 1 cm dik
  • 1 pak Lassie Kortkokende groene spliterwten (300 g)
  • 1 eetlepel verse oregano of tijm, fijngehakt
  • 1½ liter vleesbouillon
  • 100 g hüttenkäse
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 paprika in stukken van 3 cm en snijd de andere paprika in dunne ringen of reepjes. Bak de plakjes chorizo in een koekenpan zachtjes knapperig. Zet de plakjes worst apart en schenk driekwart van het chorizovet in een soeppan. Bewaar de rest van het bakvet in de koekenpan.
  2. Schep de ui, prei, wortel en stukken paprika door het bakvet en bak ze al omscheppend 2 min. Schep de spliterwten en oregano erdoor en bak al omscheppend 1 minuut.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat soep 15 - 20 min. zachtjes koken tot de erwten gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep bindt. Pureer de erwten eventueel nog met een stamper.
  4. Smoor intussen de paprikaringen in de koekenpan in het chorizo-bakvet zachtjes gaar. Serveer de erwtensoep in wijde kommen en verdeel de plakjes chorizo erover. Schep in het midden een lepel hüttenkäse en verdeel de paprikaringen en peterselie erover. Lekker met flatbread.

Tip: Dit recept is ook een goede basis voor een heerlijke stoofpot. Voeg dan maar 750 ml bouillon toe en laat de stoofpot iets korter koken, zodat de erwten heel blijven. Serveer met Lassie Zilvervliesrijst.

Bevat p.p: 580 kcal, 38 g eiwit, 22 g vet waarvan 8 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 17 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende groene spliterwten

Kortkokende groene spliterwten

Zelf erwtensoep maken vergt een flinke
portie geduld. Met deze kortkokende groene spliterwten staat jouw huisgemaakte erwtensoep binnen een half uur al op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten