Notenpilav met aubergine

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 100 ml medium dry sherry of sinaasappelsap
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 pak Lassie Gele rijst (275 g)
  • 50 g gepelde pistachenootjes, grofgehakt
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en bestrooi met wat zout. Laat ze 5 min. liggen. Meng de rozijnen en abrikozen met sherry of sinaasappelsap en laat 5 min. wellen.
  2. Dep de aubergines droog en leg ze met de schilkant naar beneden op een bakplaat. Meng paprikapoeder, gemberpoeder, komijn en versgemalen zwarte peper met 3 eetlepels olijfolie en bestrijk de aubergines ermee.
  3. Rooster de aubergines in de oven in 15 - 20 min. bruin en gaar.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de gele rijst erdoor en bak 1 minuut. Voeg het rozijnen-abrikozenmengsel toe, roer goed door en schenk er 450 ml water bij. Breng al roerend aan de kook en kook de gele rijst afgedekt in 12 - 15 min. gaar.
  5. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan licht bruin. Laat afkoelen.
  6. Schep op elk bord een berg gele rijst en leg er 2 parten aubergine naast. Bestrooi met pistachenootjes, granaatappelpitjes en peterselie.


Tip: Neem in plaats van paprikapoeder, gemberpoeder, gemalen komijn en versgemalen peper een volle eetlepel ras el hanout. Ook lekker: voeg een geperste teen knoflook toe!


Bevat p.p
: 595 kcal, 11 g eiwit, 21 g vet waarvan 3 g verzadigd, 83 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten