Jambalaya met worst en paprika

Jambalaya

Jambalaya met worst en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
635 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele rijst
  • 3 braadworsten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 300 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  2. Snijd de braadworsten in stukken. Verhit de olie en bak de braadworsten 2 min. Voeg de ui, de paprika, de bleekselderij en de tijm toe en bak op 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en laat nog 10 min. op laag vuur koken.
  3. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.

Tip: Serveer met een frisse komkommersalade.

Bevat p.p.:
635 kcal – 23 g eiwit – 30 g vet – 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten