Indische kip met kokosrijst

Indische kip

Indische kip met kokosrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
50 minuten
Voedingswaarde:
747 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 4 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 100 g rozijnen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 100 g seroendeng
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels (appel)azijn

Bereidingswijze

  1. Wrijf de kippendijfilets droog stevig in met peper en zout. Leg in elk een kaneelstokje, wikkel het vlees erom en steek vast met een prikkertje. Verhit de olie en boter en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en bak in het bakvet de ui in 3 min. glazig, voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de rozijnen, het bouillonblokje en 300 ml water toe en breng het aan de kook. Leg de kippendijfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt op laag vuur 40 min.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in reepjes, schep ze om met suiker, 1 theelepel zout en de azijn. Schep bijna alle seroendeng door de gare rijst, strooi de rest erover.
  3. Serveer de kip met de rijst en de atjar van komkommer.

Bevat p.p.: 747 kcal – 37 g eiwit – 26 g vet – 86 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten