Zomerrijst met roodfruit

Zomerrijst

Zomerrijst met roodfruit

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
445 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml roodfruitsap
  • 1 theelepel vanillemerg
  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • 6 eetlepels suiker
  • 250 g aardbeien, in vieren
  • 125 g verse frambozen
  • 125 g verse bramen
  • 2 - 3 eetlepels crème de cassis
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan het roodfruitsap met het vanillemerg aan de kook en roer de rijst met 3 eetlepels suiker erdoor. Breng de rijst al roerend opnieuw aan de kook en kook de rijst zonder deksel op zacht vuur in 12 min. gaar. Laat de rijst iets afkoelen.
  2. Schep in een licht ingevette ronde kom (inhoud 1 liter) de helft van de aardbeien en de rest van het rode fruit om met 2 eetlepels suiker en de crème de cassis.
  3. Schep driekwart van de rijst in de kom en druk het met de bolle kant van een lepel tegen de wand aan tot de hele kom bedekt is met een laag rijst van 1 cm dik.
  4. Schep het fruit in de kom met rijst en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van de rijst erover en druk alles goed aan. Zet het dessert 3 - 4 uur afgedekt in de koelkast.
  5. Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Keer het dessert om mbv een plat bord. Verdeel de rest van de aardbeien eromheen. Geef de slagroom erbij.

Tip: Maak van dit gerecht 4 kleine desserts. Verdeel de rijst dan in dessertschaaltjes of soufflévormpjes.

Bevat p.p.: 1870 kJ/ 445 kcal, 4 g eiwit, 11 g vet waarvan 7 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten