Zoete notenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
335 kcal
Dessertrijst Zoete Notenrijst

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1 l amandel- of hazelnootmelk
  • 50 g pistachenoten, ongezouten en gepeld
  • 2 el geschaafde amandelen
  • sap en schil van 1 biologische citroen
  • 2 takjes verse munt

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Hak de pistachenoten fijn, rooster ze licht en geurig in een droge koekenpan en zet apart. Rooster in dezelfde pan de geschaafde amandelen tot lichtbruin en zet ook apart.
  3. Rasp (voor de garnering) de schil van de citroen.
  4. Meng de gehakte pistachenoten en citroenschil door de rijst en naar smaak ook wat citroensap. Verdeel de warme of koude rijst over 4 glazen en garneer met amandelschaafsel en munt.

Tip: Vervang de rijst eens door zilvervliesrijst voor een gezonde twist

Bevat p.p: 1405 kJ/335 kcal. 8 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessert Rijst tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.