Zoete notenrijst

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1 liter amandel- of hazelnootmelk
  • 50 g pistachenoten, ongezouten en gepeld
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • sap en schil van 1 biologische citroen
  • verse munt

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Hak de pistachenoten fijn, rooster ze licht en geurig in een droge koekenpan en zet apart. Rooster in dezelfde pan de geschaafde amandelen tot lichtbruin en zet ook apart.
  3. Rasp (voor de garnering) de schil van de citroen.
  4. Meng de gehakte pistachenoten en citroenschil door de rijst en naar smaak ook wat citroensap. Verdeel de warme of koude rijst over 4 glazen en garneer met amandelschaafsel en munt.


Bevat p.p: 1405 kJ/335 kcal, 8 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten