Vanilleroomrijst basisrecept

Vanilleroomrijst

Vanilleroomrijst basisrecept

Personen:
5
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
170-250 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open en verwarm met de op laag vuur 10 min. Neem het vanillestokje eruit.
  2. Roer de koffieroom bij de vanillemelk en voeg de Lassie Dessertrijst en suiker toe. Breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes 12 min. zonder deksel op de pan. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan. Laat de roomrijst afkoelen en schep regelmatig om. Voeg naar smaak nog wat suiker toe.
  3. Schep de vanilleroomrijst in dessertglazen en serveer het naturel of met vers fruit.


Tip: Koemelkintolerantie? Gebruik sojamelk en sojaroom.

Tip: Beetje haast? Laat het vanillestokje achterwege en vervang de suiker door vanillesuiker.

Bevat p.p.:
170-250 kcal – 7-5 g eiwit – 6-9 g vet –36-26 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten