Peruaanse Arroz con leche

Peruaanse Arroz

Peruaanse Arroz con leche

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
350 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanillemerg
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels gemalen kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan de melk met de slagroom aan de kook en roer de rijst met het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, vanillemerg en suiker erdoor. Steek het kaneelstokje erin.
  2. Breng het geheel opnieuw aan de kook en kook de rijst in 12 min. zachtjes gaar, roer regelmatig.
  3. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig zodat er geen vel op komt. Schep de lauwe rijst in vier glazen. Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.
  4. Bestrooi de rijst voor het serveren met kaneel.

Tip: Sprenkel voor het opdienen wat sinaasappellikeur over de arroz con leche en bestrooi dan met kaneel.


Bevat p.p: 1470 kJ/350 kcal, 7 g eiwit, 16 g vet waarvan 10 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten