Kokosrijst met mango en limoen

Kokosrijst

Kokosrijst met mango en limoen

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
400 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Dessertrijst
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 stengel citroengras (optioneel), in 3 stukken
  • 1 biologische limoen, schoongeboend
  • 1 mango, in stukjes

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met de kokosmelk, 300 ml water, vanillesuiker, suiker en evt. het citroengras aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 12 min. gaar worden, roer af en toe. Laat afkoelen tot de rijst lauw is, verwijder het citroengras en voeg naar smaak extra suiker toe.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe. Verdeel de rijst over 4 coupes en serveer met de stukjes mango.

Tip: Bestrooi met geraspte kokos.

Bevat p.p.:
400 kcal – 5 g eiwit – 18 g vet – 55 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten