Ingrediënten

  • 1,5 l volle melk
  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 180 g jaggery, fijngehakt (zie tip)
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • 1 el ghee
  • 2 el amandelen (ongebrand), grof gehakt
  • 2 el pistache (ongebrand), grof gehakt
  • 2 el rozijnen

Bereidingswijze

  1. Breng de melk in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe en kook op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar, roer af en toe.
  2. Voeg de jaggery en de gemalen kardemom toe en kook nog 5 min.
  3. Verhit ondertussen de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de noten lichtbruin.
  4. Voeg de rozijnen en de helft van de noten toe aan de rijstepap.
  5. Serveer in kommen en garneer met de andere helft van de noten.

Tip: Jaggery is te koop bij de Indiase winkel en toko. Je kunt het eventueel vervangen door palmsuiker of bruine basterdsuiker.

Tip: De rijstepap kan natuurlijk ook koud gegeten worden. Bewaar de rijstpap zodra deze is afgekoeld max. 48 uur bij min. 7 °C.

Tip: Liever vegan? Vervang de melk dan door amandelmelk en de ghee door zonnebloemolie of plantaardige boter.

Bevat p.p.: 615 kcal, 13.1 g eiwit, 29.7 g vet waarvan 9.3 g verzadigd, 74.7 g koolhydraten en 5.5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten