Chocoladerijst met sinaasappel

Chocoladerijst

Chocoladerijst met sinaasappel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
435 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1liter chocolademelk
  • schil van ½ biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
  • 4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
  • 2 eetlepels pure chocolade, geschaafd

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de chocolademelk (in plaats van melk) volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg voor een extra smeuïge rijst desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
  2. Rasp (voor de garnering) de schil van de sinaasappel.
  3. Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
  4. Verdeel de chocoladerijst over 4 coupes. Garneer met een lepel room, wat sinaasappelschil en geschaafde chocolade.

Bevat p.p: (zonder likeur): 1825 kJ/435 kcal, 12 g eiwit, 10 g vet waarvan 6 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten