Kiptajine met couscous

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 kg kipdijstukken
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 rode uien, in dunne partjes
  • 200 g groene en zwarte olijven
  • 200 ml gevogeltefond
  • 750 g Lassie Couscous
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de citroenen en pers ze uit. Verwijder de witte velletjes uit de citroenen en snijd de schillen in reepjes. Wrijf de saffraandraadjes met 1½ theelepel zout in een vijzel fijn.
  2. 2. Meng in een kom de olijfolie met het saffraanzout, komijn, gemberpoeder, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels citroensap.
  3. 3. Schep de stukken kip met de reepjes citroen, plakjes knoflook, partjes ui en de olijven in een braadslede door elkaar. Meng het oliemengsel erdoor en verdeel de fond erover.
  4. 4. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en schuif hem in de oven. Schakel de oven in op 200 °C. Smoor de kip in 45 - 50 min. zachtjes gaar. Voeg eventueel nog wat fond of water toe als het gerecht te droog wordt.
  5. 5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Serveer de kip met citroen en olijven en bestrooi met koriander en peterselie erover. Geef de couscous erbij.

Tip: De tajine liever op het fornuis bereiden? Meng dan alles zoals in het recept beschreven staat en verwarm het gerecht in een tajine op matig hoog vuur. Zet na 6 - 8 min. het vuur lager.

Bevat p.p: 560 kcal, 34 g eiwit, 16 g vet waarvan 4 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous

Couscous

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. En ook niet uit de Nederlandse! Met Lassie's Biologische Couscous kun je eindeloos variëren.

Bekijk product

Ontdek onze recepten