Hollands vispotje met venkel

Hollands vispotje

Hollands vispotje met venkel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
565 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 1 biologische citroen
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 300 g rauwe, gepelde, garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 450 g venkel, in repen, groen bewaren
  • 1 rode paprika, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • paar takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Rasp de citroenschil. Pers een halve citroen uit. Wrijf de kabeljauw in met 1 eetlepel olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout en zwarte peper en snijd ze in blokjes. Schep ze om met de garnalen.
  2. Bereid de Lassie Couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de groenten 5 min.
  3. Fruit de ui in de rest van de olie 3 min. Schep de kabeljauw en garnalen erbij en bak het geheel, onder af en toe omscheppen, 5 min. Schep de groenten erbij en roerbak nog 1 min. Schep op het laatst het venkelgroen erbij. Meng de couscous met citroenrasp, sap en peterselie. Serveer de roerbak van vis en groenten bij de peterseliecouscous.

Tip: Vervang de grote garnalen eens door mosselen in de schelp.

Voedingswaarde p.p.: 565 kcal – 39 g eiwit – 73 g koolhydraten – 13 g vet (1 g verzadigd).

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous

Couscous

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. En ook niet uit de Nederlandse! Met Lassie's Biologische Couscous kun je eindeloos variëren.

Bekijk product

Ontdek onze recepten