Curry van broccoli, bloemkool en couscous

Curry

Curry van broccoli, bloemkool en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
658 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 600 g broccoli- en bloemkoolroosjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 zoete ui, in partjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 250 g feta, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli en bloemkoolroosjes 4 min, giet ze af en vang wat kookwater op.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de uipartjes goudbruin. Strooi het kerriepoeder erbij en roerbak 1 min. Voeg 150 ml groentekookwater toe en schep de bloemkool en broccoliroosjes erbij. Laat de groenten afgedekt 10 min. pruttelen. Schep af en toe om.
  3. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de couscous, fetablokjes en het geschaafde amandelen luchtig bij de curry. Serveer direct.

Tip: Schep op het laatst grof gehakt verse koriander door de curry.

Tip: Smaakt koud, als salade, ook heerlijk!

Voedingswaarde p.p.: 658 kcal – 27 g eiwit – 67 g koolhydraten – 31 g vet (11 g verzadigd)

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous

Couscous

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. En ook niet uit de Nederlandse! Met Lassie's Biologische Couscous kun je eindeloos variëren.

Bekijk product

Ontdek onze recepten