Zalm met wortelsalade en couscous

Zalm

Zalm met wortelsalade en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
600 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous Maroc
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 200 g wortel, geschild en geraspt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 400 g zalmfilet, in 3 stukken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ citroen, uitgeperst

Bereidingswijze

  1. Rooster het sesamzaad 2 min. in een droge koekenpan. Meng de wortel met 2 eetlepels olie en de azijn. Meng het sesamzaad erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrooi de zalm met het kerriepoeder, peper en zout. Verhit de rest van de olie en bak de zalm 1 min. Voeg het citroensap toe en laat de vis op laag vuur in ca. 6 min. net gaar worden.
  3. Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  4. Verdeel de couscous over 3 borden en serveer met de zalm en de wortelsalade.


Tip: Voeg ook 3 eetlepels geroosterde amandelen aan de wortelsalade toe.

Bevat p.p.
: 600 kcal, 29 g eiwit, 28 g vet waarvan 5 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Bij de couscous Maroc zijn al lekkere kruiden en specerijen toegevoegd zodat je gerecht in een handomdraai op tafel staat.

Bekijk product

Ontdek onze recepten