Ingrediënten

  • 2 biologische sinaasappels
  • 275 g Lassie Couscous Maroc
  • 1 courgette
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bosje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Rasp 1 sinaasappel en snijd de schil in reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de sinaasappelschil toe. Schil de andere sinaasappels dik zodat ook het wit is verwijderd en snijd de partjes uit de vliesjes, vang het sap op. Snijd de courgette in reepjes.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en zet weg. Fruit de ui in de olie glazig in ca. 3 min. Schep de courgette met de komijn en de geperste knoflook en roerbak ca. 5 min. Schep de laatste minuut de sinaasappelpartjes erbij. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  3. Meng alles luchtig door gare couscous. Serveer direct.

Tip: Geef er naar keuze gebakken vis of geroosterd vlees bij.

Bevat p.p.: 416 kcal. 14 g eiwit, 14 g vet en 61 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten