Marokkaanse couscous met courgette en sinaasappel

Marokkaanse couscous

Marokkaanse couscous met courgette en sinaasappel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
416 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 biologische sinaasappels
  • 275 g Lassie Couscous Maroc
  • 1 courgette
  • 4 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bosje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Rasp 1 sinaasappel en snijd de schil in reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de sinaasappelschil toe. Schil de andere sinaasappels dik zodat ook het wit is verwijderd en snijd de partjes uit de vliesjes, vang het sap op. Snijd de courgette in reepjes.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en zet weg. Fruit de ui in de olie glazig in ca. 3 min. Schep de courgette met de komijn en de geperste knoflook en roerbak ca. 5 min. Schep de laatste minuut de sinaasappelpartjes erbij. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  3. Meng alles luchtig door gare couscous. Serveer direct.

Tip: Geef er naar keuze gebakken vis of geroosterd vlees bij.

Bevat p.p.: 416 kcal – 14 g eiwit – 14 g vet – 61 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Bij de couscous Maroc zijn al lekkere kruiden en specerijen toegevoegd zodat je gerecht in een handomdraai op tafel staat.

Bekijk product

Ontdek onze recepten