Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 250 g wortel, in plakjes
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 75-100 g gemengde olijven
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig met de komijn, koriander en versgemalen zwarte peper.
  2. Schep de wortel, paprika, sperziebonen en olijven erdoor en voeg de tijm, de helft van de citroenrasp, 1 - 2 eetlepels citroensap, 3 - 4 eetlepels water en wat zout en peper naar smaak toe. Smoor de groenten afgedekt in 10 min. zachtjes gaar, schep regelmatig om.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen verpakking.
  4. Schep de couscous in diepe borden en schep de groenten erop. Strooi de rest van de citroenrasp erover. Lekker met merguezworstjes of kipfilet.

Tip: Varieer met groenten: voeg bijvoorbeeld ook courgette en aubergine toe. Of maak een tajine met verschillende kleuren paprika, aubergine en courgette.

Bevat p.p: 470 kcal, 11 g eiwit, 19 g vet waarvan 6 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten