Turkse kip met bulgur en tomaat

Turkse kip

Turkse kip met bulgur en tomaat

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
725 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipdijfilets, in grove stukken
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 grote gele paprika, in reepjes
  • 8 tomaten, in vieren
  • 1 pak Lassie Bulgur (275 g)
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 125 g droge worst, in plakjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip in 4 - 5 min. rondom bruin. Leg ze apart.
  2. Schep de ui, knoflook, rode peper en paprika door het bakvet en roerbak 2 - 3 min. tot de ui en paprika wat zachter worden. Schep de tomaten erdoor en vervolgens de bulgur, komijn en kaneel. Roerbak nog 1 minuut.
  3. Leg de kip en de worst in de pan tussen de bulgur en schenk de bouillon er bij. Stoof de bulgur en kip met het deksel schuin op de pan in 15 - 20 min. zachtjes gaar. Garneer met wat gehakte peterselie. Lekker met een frisse groene salade.

Tip: Liever vega?. Roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en schenk er groentebouillon bij. Serveer met plakjes gebakken halloumi.


Bevat p.p:
725 kcal, 42 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten