Marokkaanse bulgursalade met makreel

Marokkaanse bulgursalade

Marokkaanse bulgursalade met makreel

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + (1 uur wachten)
Voedingswaarde:
625 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Bulgur (275 g)
  • 400 g cocktailtomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ eetlepel harissa
  • 100 ml (versgeperst) granaatappelsap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 2 kropjes little gem, blaadjes losgemaakt
  • 300 g gerookte makreelfilet, in stukken

Bereidingswijze

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de bulgur net onder staat. Laat 15 - 20 min. wellen. Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
  2. Roer in een grote kom de tomatenpuree met harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
  3. Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing. Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor. Laat de salade liefst 1 uur marineren.
  4. Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop. Verdeel de makreel erover en bestrooi de resterende bosui, peterselie en munt.

Tip: Pers voor het sap een granaatappel zelf uit. Halveer de granaatappel en pers de helften op een citruspers uit.


Bevat p.p:
625 kcal, 24 g eiwit, 31 g vet waarvan 6 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten