Lamskarbonades met geroosterde tomaat en dadelbulgur

Lamskarbonades

Lamskarbonades met geroosterde tomaat en dadelbulgur

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
785 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 lamskarbonades
  • 8 tomaten, gehalveerd
  • 4 kleine uien, gehalveerd
  • 275 g Lassie Bulgur
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g ontpitte dadels, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en 1 takje rozemarijn en hak ze fijn. Roer er 1 teen geperste knoflook, zout, peper en ca. 3 eetlepels olie bij. Schep de karbonades, tomaten en halve kleine uien hierin om, schep ze op de bakplaat rooster alles 15 min. in de oven, keer de karbonades en uitjes halverwege.
  2. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de blaadjes van 2 takjes verse oregano fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui goudbruin in 5 min. Schep de bulgur, oregano en dadelreepjes erbij en roerbak de bulgur ca. 4 min.
  3. Verdeel de lamskarbonades, tomaten en uien over 4 borden, schep de bulgur in kommen en zet deze op de borden erbij.

Tip: Geef er tzatziki bij.

Bevat p.p.: 785 kcal – 37 g eiwit – 36 g vet – 78 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten