Bulgursalade met bloemkool en kerrieyoghurt

Bulgursalade

Bulgursalade met bloemkool en kerrieyoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
607 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosje
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 6 - 8 eieren
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • verse koriander, fijngehakt
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 150 g Turkse of Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bulgur snel afkoelen. Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  2. Kook de bloemkoolroosjes en paprika beetgaar in 10 min. Spoel ze snel koud. Strooi de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en bak het op laag vuur, al omschuddend, goudbruin. Klop een dressing van 3 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing, amandelen, koriander en groenten door de bulgur. Leg de eipartjes langs de rand en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Fruit de ui met het kerriepoeder in de rest van de olie in 5 min. goudbruin. Roer van het vuur af de yoghurt erbij en breng op smaak met wat limoensap. Serveer de saus bij de salade.

    Bevat p.p.: 607 kcal – 24 g eiwit – 23 g vet – 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten