Bulgurpilav met courgette en feta

Bulgurpilav

Bulgurpilav met courgette en feta

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
645 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 courgette, in blokjes
  • 300 g fetablokjes, uitgelekt
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 50 g geschaafde amandelen, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Fruit de uisnippers in de olie goudbruin. Schep de bulgur erbij en bak het al omscheppend 5 min. Schenk de groentebouillon erbij, roer het om en laat de bulgur afgedekt zachtjes 10 min. koken, zodat al het vocht wordt opgenomen.
  2. Schep de courgette en de feta erbij en stoof, afgedekt, nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg peterselie en geschaafde amandelen toe.
  3. Serveer de bulgurpilav als vegetarisch hoofdgerecht.

Tip: Voeg 2 eetlepels fijngehakte verse dille toe.

Bevat p.p.:
645 kcal, 23 g eiwit, 33 g vet, 62 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten