Bulgurjambalaya

Bulgurjambalaya met ham, surimi en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
602 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in partjes
  • ½ struik bleekselderij, in smalle stukjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 eetlepels cajun kruidenmix
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 g hamreepjes
  • 250 g surimi, kleiner gesneden
  • bieslook, gesneden
  • verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en roerbak de ui 3 min. Schep de bleekselderij en paprika erbij en roerbak 5 min., of tot de groenten beetgaar zijn. Strooi de kruidenmix erover, voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Schep de bulgur, ham en surimi erbij en roerbak nog even door.
  3. Strooi van het vuur af de bieslook en koriander erover en serveer direct.

Tip: Cajun kruidenmix bestaat uit paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, gedroogde oregano, tijm en laurier.

Tip: Zet voor extra pit de tabasco op tafel.

Bevat p.p.: 602 kcal – 30 g eiwit – 14 g vet – 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten