Bulgurjambalaya met ham, surimi en paprika

Bulgurjambalaya

Bulgurjambalaya met ham, surimi en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
602 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in partjes
  • ½ struik bleekselderij, in smalle stukjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 eetlepels cajun kruidenmix
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 g hamreepjes
  • 250 g surimi, kleiner gesneden
  • bieslook, gesneden
  • verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en roerbak de ui 3 min. Schep de bleekselderij en paprika erbij en roerbak 5 min., of tot de groenten beetgaar zijn. Strooi de kruidenmix erover, voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Schep de bulgur, ham en surimi erbij en roerbak nog even door.
  3. Strooi van het vuur af de bieslook en koriander erover en serveer direct.

Tip: Cajun kruidenmix bestaat uit paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, gedroogde oregano, tijm en laurier.

Tip: Zet voor extra pit de tabasco op tafel.

Bevat p.p.: 602 kcal – 30 g eiwit – 14 g vet – 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Bulgur

Bulgur

Bulgur is gemaakt van tarwe. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak. Het is een lekkere en gezonde basis voor salades.

Bekijk product

Ontdek onze recepten