Oosterse kerrie

mosselen en parelcouscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
700 kcal
Parel Couscous Kerrie Mosselen

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Parelcouscous
  • 2 el olie
  • 5 bosuien, fijngesneden
  • 8 bospenen, in dunne plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 kg mosselen, gespoeld (verwijder kapotte en dichte mosselen)
  • 200 ml kokosmelk

Optioneel

  • 4 takjes koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie in een ruime pan, voeg de bosui, bospeen en bleekselderij toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Voeg de kerrie toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de mosselen door de groenten. Voeg de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen in 5 minuten gaar of tot de stoom onder de deksel uit komt. Draai het vuur uit. Schep de gekookte mosselen met het vocht om.
  4. Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe kommen. Schep de mosselen met de groenten en kerrie-kokosbouillon op de parel couscous.

Tip: Schep de koriander door de gekookte mosselen.

Tip: Heb je een zakje gekookte parelcouscous over? Maak er de dag erna een lekkere lunchsalade van of roer de couscous door de soep.

Bevat p.p: 700 kcal. 38 g eiwit, 23 g vet waarvan 11 g verzadigd, 82 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Parelcouscous Builtjes tekst wit
Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.