Rendang met spinazie

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes, gepeld
  • 5 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 g runderriblappen, in kleine blokjes
  • 1 verse serehstengel, geplet
  • 2 eetlepels tamarindewater of citroensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 600 g panklare spinazie

Bereidingswijze

  1. Hak de sjalotjes, 3 tenen knoflook, gember en 1½ rode peper grof en meng ze in de blender met de kurkuma, koriander, komijn en 100 ml kokosmelk tot een fijne pasta.
  2. Meng de kruidenpasta in een braadpan met de resterende kokosmelk. Voeg vlees, sereh en tamarindewater toe en breng alles roerend aan de kook. Laat het vlees 3- 3½ uur heel zachtjes gaar sudderen, eerst 2 uur met de deksel schuin op de pan. Daarna zonder deksel, zodat het vocht verdampt tot de olie zich afscheidt. Roer regelmatig. Verwijder de serehstengel. Strooi de suiker over het vlees en bak al omscheppend tot het vlees bruin kleurt.
  3. Kook als de rendang bijna klaar is de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen. Snijd de resterende tenen knoflook in plakjes en de rode peper in dunne reepjes. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper tot het lekker gaat ruiken. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat die op hoog vuur al omscheppend slinken. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  4. Schep de basmatirijst in diepe borden en schep de rendang en spinazie ernaast.

Tip: Hou je van pittig? Voeg een extra rode peper toe.

Tip: Maak een dubbele portie en vries de rendang in.

Bevat p.p: 895 kcal, 50 g eiwit, 47 g vet waarvan 25 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmati rijst past eigenlijk overal bij. De rijst is langkorrelig en heeft een heerlijke geur. Niet gek, want Basmati betekent 'de geurige' in het Indiaas.

Bekijk product
Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten