Kip korma

Kip korma met koriander

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
690 kcal
Print recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie basmatirijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 cm gemberwortel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 3 el korma currypasta (pot)
  • 300 ml kokosmelk (blik)
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje koriander
  • Extra nodig: rasp

Optioneel:

  • 2 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de ui en de gember 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
  3. Voeg de kipreepjes toe en bak nog 2 min. op laag vuur. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en smoor de kip in 10 min. gaar.
  4. Snijd intussen de paksoi en de paprika in reepjes. Verhit de laatste 2 el olie in een wok. Bak het witte deel van de paksoi met de paprika in 5 min. al omscheppend beetgaar. Voeg het groene paksoiblad toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout of sojasaus en peper.
  5. Hak de koriander grof. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kip korma bij en bestrooi met de koriander. Serveer met de paksoi en de paprika.

Tip: Bestrooi de curry met 2 el geroosterd amandelschaafsel.

Bevat p.p.: 690 kcal, 31 g eiwit, 33 g vet waarvan 15 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Ontdek onze recepten