Indiase lamskorma met mangochutney

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 100 g cashewnoten of blanke amandelen
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 2 eetlepels ghee of olie
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 600 g lamslappen, in kleine blokjes
  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 1 mango
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 4 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Pureer in de keukenmachine 1 gesnipperde ui met de knoflook, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel fijngehakte peper, cashewnoten, alle specerijen en 150 ml water tot een gladde saus.
  2. Verwarm de ghee en fruit de resterende ui zachtjes glazig. Roer de notensaus, yoghurt en 1 theelepel zout erdoor. Schep ook het vlees erdoor en breng alles al roerend aan de kook. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 1 uur zachtjes gaar sudderen. Roer regelmatig.
  3. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in blokjes en meng deze in een schaaltje met ½ eetlepel verse gember, 1 theelepel rode peper, geraspte kokos, 2 eetlepels verse koriander en wat zout en peper.
  4. Schep de basmatirijst in diepe borden en schep de lamskorma erop. Bestrooi met de overgebleven koriander. Geef de mangochutney er apart bij. Lekker met pappadums.

Tip: Vervang de lamslappen door kipfilet. Of maak een vega variant door het vlees te vervangen door een blik uitgelekte kikkererwten of linzen. Serveer dan met plakjes gebakken halloumi.

Bevat p.p: 900 kcal, 47 g eiwit, 44 g vet waarvan 17 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmati rijst past eigenlijk overal bij. De rijst is langkorrelig en heeft een heerlijke geur. Niet gek, want Basmati betekent 'de geurige' in het Indiaas.

Bekijk product
Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten